Weboldal és weboldal között hatalmas különbség van és itt nem a megjelenésre, menüpontokra, tartalomra gondolok, hanem a weboldal céljára. Mire is szeretnénk használni, milyen eredményt várunk tőle és a legnagyobb kérdés, hogyan fog a weboldal a későbbiekben változni, hiszen a piac folyamatosan változik és erre reagálni kell.

Nos mi a Colibrinél egy-egy új projekt esetén megpróbálunk előre tekinteni és ennek megfelelően a legjobb weboldal megoldást kínálni ügyfeleinknek.

Azokban az esetekben, amikor látjuk hogy egy bemutatkozó vagy termék bemutató weboldalra van szükség, egy színvonalas online webes megjelenés biztosításához, teljes meggyőződéssel és szívesen ajánljuk a  template alapú cms rendszerekre épülő weboldalainkat, amely gyors, olcsó de mégis látványos online jelenlétet biztosít és persze könnyen karbantartható. Ilyen esetekben általában nem a weboldalon van a fő hangsúly, az csak egy kiegészítő szerepet tölt be a cég működésében.

Vannak olyan estek is, amikor az weboldallal szemben támasztott követelmények túlmutatnak egy template alapú weboldalon, amikor egy ilyen oldal csak keretek közé zárná a cég webes megjelenését, online marketingjét, esetlegesen jövőbeni tervein. Ilyen esetekben már egyedi fejlesztésű weboldalra van szükség és nem célszerű már beleerőszakolni az igényeket egy template alapú megoldásba, mert ilyenkor kezdődik a plugin vadászat, esetleg azok átírogatása, utána a kompatibilitási hibák, stb…  Szóval ha egyedi weboldalra van szükség, akkor célszerű azt választani, még akkor is, ha a fejlesztése esetleg nagyobb kiadást jelent és hosszabb ideig tart, mivel hosszú távon ez viszi előre a céget.

Természetesen mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és a veszélyei is, következő cikkünkben erről fogunk beszámolni.