PHP alkalmazás
fejlesztés

Ügyfeleink működését és fejlődését testreszabott, PHP alapú webalkalmazásokkal támogatjuk. Kiemelt területeink, logisztika, ügyvitel és üzletvitel, cloud szoftverek fejlesztése, média és elemzés területeken.

Mivel foglalkozunk?

PHP fejlesztés üzletágunk széles körben végez egyedi web alapú alkalmazás fejlesztés, legyen szó egyedi fejlesztésű ügyviteli rendszerről, vagy ügyvitelt támogató rendszerről, felhő alapú alkalmazás (cloud alkalmazás) fejlesztésről, startup alkalmazás fejlesztésről, vagy egyéb egyedi működésű online web alapú alkalmazás fejlesztéséről.

Hogyan dolgozunk

Tesztvezérelt fejlesztés / TDD

Alkalmazások fejlesztését tesztvezérelt módszertannal (TDD) végezzük, melyben több mint 5 éves gyakorlatunk van. TDD módszertannak köszönhetően fejlesztéseink rendkívül minimális hibával készülnek és az esetleges hibákat is sokkal könnyebben és gyorsabban tudjuk javítani.

A TDD fejlesztési modell a kódminőség javítása és a szoftverhibák számának minimalizálása mellett elengedhetetlen, az agilis fejlesztés során is, ahol az alkalmazások működését gyorsan, rugalmasan és a legváltozatosabb módon szükséges módosítani. A unit tesztekkel nagyon jól elkerülhető az a jelenség, amikor egy változtatás a szoftvernek egy egész más pontján okoz furcsábbnál furcsább hibákat.

A szoftverfejlesztés unit tesztek nélkül olyan, mint ha szigeteletlen csavarhúzóval keressük a feszültség alatt lévő fázis vezetéket. Lehet és rövid időn belül meg is találjuk, de örülni nem fogunk neki.

Agilis szoftverfejlesztés

A szoksásos waterfall fejlesztési modell kicsi projektek esetén nagyon ideális, szinte tökéletes megoldás. A specifikáció készítés során minden eshetőséget fel lehet tárni, át lehet gondolni, le lehet írni. A specifikáció alapján elkészül a fejlesztés, megtörténik a tesztelés és az átadás. Szinte idő sincs arra, hogy valaki a fejlesztés közben előálljon egy új ötlettel.

De amint túllépjük a 10-20 napos fejlesztési időt, megváltozik a játék. Itt már nem lehet mindenre előre gondolni. Itt már az ügyfelek fejlesztés közben is látni szeretnék az eredményt és érdemes is megmutatni, hogy ne a végén derüljön ki ha valami félrement, itt már jönnek jobbnál jobb ötletek fejlesztés közben, ami sokszor valóban indokolt, szükséges, vagy épp úgy minden sokkal jobb és egyszerűbb volna.

Ezért ezeknél a fejlesztéseknél a vízesés modell már nem alkalmazható.

Itt jön képbe az agilis fejlesztési módszertan, ahol a fejlesztés holisztikus specifikációjának elkészítését követően a fejlesztési munka iterációkban (sprintek) zajlik, ahol a specifikáció-fejlesztés-tesztelés-átadás folyamatok követik egymást. Ez az eljárás rugalmasan kezeli a változási igényeket, amely a rendkívül gyorsan változó világunkban szinte már elengedhetetlen.

Az aggilis megközelítés szinte az élet minden területén alkalmazható. Azért csak szinte, mert egy házat nem kezdünk el agilisen építeni, hiszen ott pontos tervek, tervrajzok, számítások kellenek, de ha már egy birtok létrehozásáról beszélünk az teljesen más.

Így van ez a fejlesztésben is, tudni kell kiválasztani a megfelelő eszközöket a kívánt célok eléréséhez.

Ha nem tudod kiválasztani a legjobb eszközöket, látogass el hozzánk és egy kötetlen beszélgetés keretében a projekt rövid megismerését követően szívesen segítünk eldönteni miért és milyen megoldás lenne a legcélravezetőbb.

Referenciák

Ha nem tudod kiválasztani a legjobb eszközöket, látogass el hozzánk és egy kötetlen beszélgetés keretében a projekt rövid megismerését követően szívesen segítünk eldönteni miért és milyen megoldás lenne a legcélravezetőbb.